Meritter

Utvalgte meritter:

Storband90 ble stiftet høsten 1989.

Bandet spilte på Nattjazz i Bergen i 1992 og 1993 og på Sandvika storbandfestival i 1994.

Under Ole Bluesfestivalen (forløperen til Bergenfest) i 1998 opptrådte Storband90 sammen med The Real Thing. Repertoaret var komposisjoner av medlemmene i The Real Thing arrangert for storband av Tom Kubis. The Real Thing har spilt inn dette materialet på platen A Perfect Match i samarbeid med Bohuslän Big Band.

I sammenheng med 10-årsjubileet i 1999 samarbeidet Storband90 med The Real Thing-trommis Børre Dalhaug.På programmet stod primært komposisjoner og arrangement av Dalhaug.

I januar 2001 var saksofonist Sigurd Køhn gjestesolist med bandet på konsert på Swing’n’Sweet jazzklubb i Bergen.

I februar 2002 var det klart for samarbeid med Real Thing-medlem nummer tre: gitarist Staffan William Olsson. Igjen var repertoaret i hovedsak originallåter av gjestesolisten.

I april 2002 satte Storband90 og koret Crux opp Duke EllingtonsSacredConcert no. 2 for en fullsatt Peer Gynt-sal. Vokalisten Siri Gjære var gjestesolist.

Samme vår spilte storbandet rollen som husband i talkshowparodien Helgekjør – kunstneren Jon Løvøens avgangsoppgave ved Kunstakademiet i Bergen.

I januar 2003 fikk Storband90 enda et “husband”-oppdrag. Anledningen var Zildjian Day ofPercussion, et arrangement av og for trommiser. Musikk Miljø/Pro Perc, salgverker i Bergen Filharmoniske orkester, Peter Kates og Zildjian arrangerte et heldags slagverk- og perkusjonssymposium. Dagen ble avsluttet med konsert der Storband90 kompet trommisene Steinar Krokstad, Frank Jakobsen, Stein Inge Brækhus, Erik Smith og Gary Husband etter tur.

I mars 2003 var bergensbasert stjernesakofonist Olav Dale gjestesolist på en konsert som m.a. inneholdt låter av PaquitoD’Rivera og Dale selv.

I september 2004 holdt Storband90 Sinatra-aften på Stord Jazzfestival med Kai Taule som vokalist.

Samme høst ble bandet hyret til å spille i årets kjendisbryllup i Bergen da Elisabeth “kvinner på randen“ Moberg og Steinar “Stage Dolls” Krokstad giftet seg.

I oktober 2005 møttes Storband90 og den svenske trompeteren Lasse Lindgren til konsert på Swing’n’Sweet jazzklubb. Repertoaret var hovedsakelig komponert av solisten.

I mai 2007 var bandet tilbake på Swing’n’Sweet, denne gangen sammen med den bergensbasert trompeteren Kim Eriksen. Repertoaret var delt mellom original-materiale av Eriksen, komposisjoner og arrangement av musikalsk leder Michael Barnes og et utvalg av komposisjoner av Duke Ellington.

Storband90 er ellersett av de få – kanskje det eneste – storbandet i landet som er av stadionformat. Hvert høst er orkesteret å se og høre på Fana stadion i forbindelse med løpsarrangementetFanamilen.

Storband 90

Legg igjen en kommentar